Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - کارخانه آزمایش که از صنایع قدیمی استان فارس است و روزگاری به طویله تبدیل شده بود با تاکید و بازدید رئیس‌جمهور احیای آن در دستور کار قرار گرفت و این روزها مسیر احیای مجدد را طی می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز،  22 مهرماه امسال بود که آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور در سفر به استان فارس پس از دیدار با مردم روستای کناره مرودشت، بلافاصله از کارخانه آزمایش بازدید کرد و در جریان علت مشکلات این کارخانه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکید رئیس‌جمهور بر احیای واحدهای تولیدی راکد سبب شد که این موضوع به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد و تلاش‌های زیادی برای راه‌اندازی مجدد این کارخانه شود. مجموعه کارخانه آزمایش مرودشت در استان فارس به‌عنوان یکی از صنایع قدیمی استان است که در دهه 50 راه‌اندازی شد و روزگاری آوازه آن به خارج از مرزها نیز می‌رسید اما مدت‌هاست که از تولید باز ایستاده است.

با آغاز روند خصوصی‌سازی واحدهای صنعتی وابسته به دولت بر اساس اصل 44 قانون اساسی مجموعه کارخانه‌های آزمایش نیز در اوایل دهه 80 به بخش خصوصی واگذار شد که با این واگذاری، توقف چرخ‌های تولید این  واحد صنعتی کلید خورد.

حدود سال 1388 بود که این واحد صنعتی به حالت نیمه‌تعطیل درآمد و چند سال بعد نیز به‌طور کامل تعطیل شد. علیرضا پاک‌فطرت نماینده مردم شیراز و رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نیز در آبان ماه 99 از تبدیل به طویله شدن این کارخانه خبر داده و از آن ابراز تاسف کرده بود. 

وی گفته بود که کارخانه آزمایش عمری را به تولید یخچال سپری کرد، اما امروز تعطیل و به طویله گوسفندان مبدل شده است. پاک‌فطرت علت این رکود در صنعت استان فارس را عدم حمایت دولت از صنایع و واحدهای تولیدی دانست و اینکه بسیاری از سازمان‌ها و ارگان‌ها چوب لای چرخ تولید می‌گذارند.

حال با تاکید رئیس‌جمهور گویا قرار است دوباره آزمایش به مدار تولید بازگردد، پیگیری خبرگزاری تسنیم در چند ماه گذشته نشان از یک عزم جدی برای راه‌اندازی این کارخانه دارد. حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صمت استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم به آخرین وضعیت این کارخانه اشاره کرد و از اعلام آمادگی سهامداران این کارخانه برای راه‌اندازی مجدد خبر داد. 

به گفته وی در فاز نخست سهامداران این کارخانه نمایشگاه و فروشگاهی از محصولات کارخانه آزمایش را در همان محل برگزار کردند و در فاز دوم نیز باید تعمیرات در کارخانه انجام و تجهیزاتی اضافه شود. 

رئیس سازمان صمت استان فارس معتقد است که حال که سهامداران کارخانه خود اعلام آمادگی کردند تا این کارخانه مجدد راه‌اندازی شود، استان نیز بیشترین همکاری را با سهامداران دارد اما فقط به این موضوع بسنده نشده و نیم نگاهی نیز به حضور سرمایه‌گذار جدید داریم. 

ایزدی با بیان اینکه تا پیش از این اراده‌ای از سوی سهامداران برای راه‌اندازی مجدد کارخانه وجود نداشت، اما اکنون اعلام کردند که منابع مالی را نیز خود تامین می‌کنند و در استان نیز از استاندار تا دادگستری بر این امر تاکید دارند که کارخانه راه‌اندازی و احیا شود. 

به گفته وی در صورتی که سهامداران موفق به راه‌اندازی نشوند مطابق با شرایط به مسئله آن ورود می‌شود تا کارخانه احیا شود چراکه تاکید بر راه‌اندازی مجدد است و استاندار فارس نیز هر هفته روند این مسئله را پیگیری می‌کنند. 

17 آذرماه نیز ساسان مبینی، معاون وقت امور اقتصادی استاندار فارس  در گفت‌وگو با تسنیم از  بخشودگی جرائم و تقسیط بدهی مالیاتی و استمهال بخشی از بدهی بانکی این کارخانه خبر داد تا اقدام حمایتی برای راه‌اندازی مجدد کارخانه باشد. 

کارخانه آزمایش در دو قدمی احیا؛ وزیر اقتصاد قول مساعد برای حل مشکلات داددر بازدید رئیس‌جمهور از کارخانه آزمایش چه گذشت؟

جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم مرودشت نیز در تاریخ دوم آذرماه در گفت‌وگو با تسنیم مشکلات مالی کارخانه را در مجموع 90 میلیارد تومان اعلام کرد که شامل زیان انباشته، بدهی مالیاتی، اقساط وام و غیره می‌شود و از قول مساعد وزیر اقتصاد برای حل مشکلات این کارخانه خبر داد. 

به گفته وی بنا بر جلساتی که با وزیر اقتصاد گرفته شده، قول مساعد برای استفاده از حداکثر مساعدت ذیل ماده 251 قانون بانک برای این کارخانه داده شده است. نماینده مردم مرودشت همچنین اعلام کرد که در راستای حمایت از تولید از به مزایده گذاشتن کارخانه توسط بانک نیز جلوگیری شده است. 

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای راه اندازی مجدد کارخانه آزمایش رئیس جمهور استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد

جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشورها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد