Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، خبر اجرای طرح «منادیان وحدت» که طی هفته وحدت از سوی سازمان دارالقرآن الکریم در 13 استان سنی‌نشین کشور اجرا می‌شود، یکی از اخبار مهم قرآنی است که طی امروز چهار‌‌شنبه، هشتم آذرماه بر روی خروجی صفحات معارفی خبرگزاری‌های مختلف کشور منتشر شده است.
تسنیم
از 9 خبری که طی امروز چهارشنبه، 8 آذرماه و تا ساعت 14 بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری تسنیم قرار گرفته‌ است، تنها سه خبر در حوزه تخصصی قرآن کریم منتشر شده و شش خبر دیگر در حوزه‌های معارفی دیگر منعکس شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«جدیدترین تلاوت «مهدی عادلی»»، «پای ثابت‌های مسابقات قرآن لطفا «تغییر شغل» بدهند» و «اسامی دانشجویان و اساتید برگزیده جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان» عناوین سه خبر قرآنی امروز این صفحه هستند که تا این لحظه بر روی خروجی قرار گرفته‌‌اند.
همچنین، اخباری با عناوین «نخستین «همایش ملی رسانه و توسعه فرهنگ مهدوی» برگزار شد»، «رونمایی از جامع‌ترین ربات نمازی کشور در خبرگزاری تسنیم»، «کتاب «نظام خانواده در اسلام» با ویرایش جدید منتشر شد»، «برگزاری «شب شعر رحمت و وحدت» به مناسبت آغاز هفته وحدت»، «برگزاری سی و یکمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور ۵۰۰ مهمان داخلی و خارجی» و «کهف حصین ائمه(ع) و بسیجیان انقلاب اسلامی ایران» نیز دیگر اخبار این خبرگزاری در صفحه قرآن و عترت هستند که در حوزه‌های معارفی مختلف منتشر شده‌اند.
خبرگزاری تسنیم طی امروز به ارائه گزارشی جالب با عنوان «پای ثابت‌های مسابقات قرآن لطفا «تغییر شغل» بدهند» در رابطه با وضعیت مسابقات قرآن و نیز حضور عده‌ای از متسابقان که همواره در این مسابقات شرکت می‌کنند پرداخته که در بخش‌هایی از این گزارش آمده است: « مسابقات قرآنی متعدد کشور با چهره‌های اغلب تکراری در میان مسابقه‌دهندگان و برخی از عوامل آن گویی تبدیل به فرصت شغلی شده است که وقت و هزینه غیر ضروری و بسیاری از بیت‌المال صرف آن می‌شود در حالی که حوزه آموزش و سنجش قرآنی نیازمند آن است.
اما وقتی به حضور هرساله تعدادی مشخص و تقریبا غیر متغیر از قاریان و حافظان قرآن کشور در مسابقات متعدد می‌نگرم که گفته می‌شود تعداد آنها به بیش از 70 مسابقه می‌رسد و هزینه‌ای در حدود 300 میلیارد در سال دارد، اولین مسئله‌ای که برایم مطرح می‌شود این است که توانمندی قاریان و حافظان قرآن کشور که در هر مسابقه با صدم نمره‌ها از یکدیگر متمایز می‌شوند در چند مسابقه در سال باید به اثبات برسد؟
آخرین دست از این مسابقات که اکنون در حال برگزاری است مرحله نهایی جشنواره ملی دانشجویان و دانشگاهیان است که اغلب قاریان و حافظان راه‌یافته به فینال آن عنوان‌داران مسابقات ملی و بین‌المللی سازمان اوقاف و امور خیریه هستند».
همچنین، علیرغم اینکه اخبار اندکی در حوزه تخصصی قرآن کریم طی امروز بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری تسنیم منتشر شده است ولی دو تیتر از سه تیتر اصلی این صفحه با عناوین «جدیدترین تلاوت «مهدی عادلی»» و «پای ثابت‌های مسابقات قرآن لطفا «تغییر شغل» بدهند» از اخبار قرآنی انتخاب شده‌اند.
فارس
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد 9 خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که همانند روزهای گذشته و روال عادی این خبرگزاری، اخبار صفحه فعالیت‌های قرآنی با خبر تلاوت ترتیل صفحه 237 قرآن کریم توسط شهریار پرهیزگار، حافظ بین‌المللی قرآن کریم آغاز شده است.
همچنین، «استانداردسازی صدا با کتاب «صداسازی در هنر معنوی تلاوت»»،‌ «معرفی فینالیست‌های جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان»، «طرح «منادیان وحدت» برگزار می‌شود/ اعزام فعالان قرآنی به استان‌های مختلف»، «حال و هوای مشرکان در لحظه مرگ/ افرادی که از نام خدا وحشت دارند»، «فراخوان جشنواره فیلم قرآنی «آیات» اعلام شد/ ۲۰ بهمن آخرین مهلت ارسال آثار»، «معرفی برگزیدگان رشته حفظ جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان»، «ظرفیت‌هایی که در توسعه موقوفات قرآنی مغفول مانده/ فعالان قرآنی سفیران ترویج فرهنگ وقف» و «برگزاری آیین تجلیل از ١٩ حافظ کل قرآن آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)» عناوین دیگر اخبار این صفحه از خبرگزاری فارس هستند که اغلب نیز در حوزه تخصصی قرآن کریم منتشر شده‌اند.
خبرگزاری فارس نیز طی امروز با ارائه گزارشی با عنوان «ظرفیت‌هایی که در توسعه موقوفات قرآنی مغفول مانده/ فعالان قرآنی سفیران ترویج فرهنگ وقف» در صفحه فعالیت‌های قرآنی خود به موضوع توسعه وقف قرآنی پرداخته که در بخش‌هایی از این خبر آمده است: « سومین نشست بررسی راه‌های ترویج موقوفات قرآنی درحالی چند روز قبل در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد که پس از برگزاری سه دوره نشست و بررسی راه‌های مختلف ترویج موقوفات قرآنی و اجرای برخی طرح‌ها اما هنوز مشکل کمبود موقوفات قرآنی به قوت خود باقی است و به نظر می‌رسد که اتفاق چندانی در این زمینه رخ نداده است.
البته یکی از طرح‌هایی که در این زمینه در جریان برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم به میزبانی ارومیه اجرا شد طرح وقف مشارکتی در حوزه قرآن بود که این طرح هم با وجود حضور فعالان قرآنی در مسابقات با استقبال مواجه نشد زیرا بسیاری از افراد در جریان چند و چون طرح نبودند و شاید نواقص طرح از جمله مشخص نبودن نیت واقف به صورت مشخص از جمله دلایل عدم استقبال از آن به شمار برود. زیرا در این طرح مشخص نبود که مشارکت واقف در کدام یک از حوزه‌های قرآن کریم هزینه شود.
عدم اقبال مردم به موقوفات قرآنی درحالی مورد انتقاد مسئولان سازمان اوقاف قرار گرفته که این امر به هیچ وجه نه در بین عموم مردم بلکه در بین فعالان قرآنی هم جا نیفتاده و اصلاً اهالی قرآن با آسیب‌های کمبود موقوفات قرآنی آشنا نیستند و چنین کمبودی را احساس نمی‌کنند».
همچنین، یکی از اخبار قرآنی که طی امروز و در صفحات معارفی رسانه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف منتشر شده، خبری در رابطه با اجرای طرح «منادیان وحدت» از سوی سازمان دارالقرآن الکریم در 13 استان سنی‌نشین کشور است که خبرگزاری فارس نیز طی ارائه خبری با عنوان « طرح «منادیان وحدت» برگزار می‌شود/ اعزام فعالان قرآنی به استان‌های مختلف» این خبر را پوشش داده است.
ایسنا
از پنج خبر امروز صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان که تا این لحظه بر روی خروجی این صفحه منتشر شده، تنها یک خبر با عنوان «نشست فراکسیون قرآن با رئیس شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی» در حوزه تخصصی قرآن قرار دارد و مابقی اخبار در حوزه‌های دیگر معارفی منعکس شده‌اند.
در بخش‌هایی از این خبر قرآنی که در گفت‌و‌گو با سیده فاطمه ذوالقدر، نایب رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی تهیه شده، آمده است: «سیده فاطمه ذوالقدر اظهار کرد: آقای دکتر مخبر رئیس شورای توسعه فعالیتهای قرآنی و قائم مقام شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیرعامل خبرگزای ایکنا امروز در جمع اعضای فراکسیون قرآن و عترت حاضر شدند.
وی افزود: بحث و بررسی در خصوص اعتبارات در حوزه فعالیت‌های قرآنی از جمله دستور کارهای این جلسه بود. همچنین عدم اجرای مصوبه جلسه گذشته توسط وزارت آموزش و پرورش مبنی بر تشکیل کارگروه این وزارتخانه و فراکسیون قرآن علیرغم پیگیری‌های مکرر این فراکسیون مورد توجه بود که مقرر شد خانم اولاد قباد آن را در شورای آموزش و پرورش پیگیری کند».
ایرنا
تنها خبر قرآنی امروز صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی خبری با عنوان «برنامه‌های رادیو قرآن برای هفته وحدت اعلام شد» است و چهار خبر دیگر این خبرگزاری نیز اخباری با عناوین «فصل جدیدی برای وحدت مسلمانان آغاز شده است»، «مرحله جدیدی در روند همگرایی امت واحده اسلامی آغاز شده است»، «روایت میهمان اجلاس محبان اهل بیت(ع) از عقرب‌‌هایی که نیش می‌‌زنند» و «کنفرانس وحدت با شعار تمدن نوین اسلامی برگزار می‌شود»،‌ در حوزه‌های معارفی دیگر منتشر شده‌اند.
یکی از اخبار قابل توجه امروز صفحه معارف خبرگزاری ایرنا، گزارشی با عنوان «روایت میهمان اجلاس محبان اهل بیت(ع) از عقرب‌‌هایی که نیش می‌‌زنند» است که علیرغم اینکه در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار ندارد ولی بسیار قابل تأمل و توجه می‌باشد که در بخش‌هایی از این خبر آمده است: «نگویید فیلمان یاد هندوستان کرده و خبری از فرسنگ ها آن طرف تر آورده ایم. این خبر را یک کارشناس مذهبی اهل هندوستان در حاشیه اجلاس جهانی محبان اهل بیت(ع) و مسئله تکفیری‌ها در سالن اجلاس سران به ما داد.
البته این خبر خیلی هم جدید نبود ولی جالب بودن آن باعث شد تا سر صحبت را با حجت الاسلام سید افروز مجتبی نقوی یکی از 500 میهمان این اجلاس باز کنیم و به بهانه فعالیت های مذهبی و وحدت بخش او در دهلی نو اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
علی نجفی یکی از همراهان نقوی درباره وضعیت عقرب‌های هندوستان اطلاعاتی داد که چگونه عقرب‌های این منطقه به ویژه در فصل باران از سر و کول انسان بالا می‌رود، هیچ کاری به افراد ندارند.
او برای اثبات سخنش به کتاب «ارمغان هندوپاک» از آیت الله سیدمحمدمهدی مرتضوی لنگرودی استناد کرد و همچنین از علیرضا قزوه شاعر و نویسنده به عنوان شاهدی زنده نام برد که در کتاب «قطار مهاراجه» نیز از این کرامت یاد کرده که توسط یکی از اجداد نقوی صورت گرفته است.
مشتاق شدیم تا این کرامت را از زبان خودش بشنویم و در ابتدا از نقوی درباره اجلاس محبان اهل بیت(ع) و مسئله تکفیری‌ها پرسیدم و او که از اهالی امروهه و مقیم دهلی نو است، گفت که این اجلاس یک جشن پیروزی است، به ویژه با توجه به پایان یافتن سیطره شجره خبیثه داعش که سردار قاسم سلیمانی این پیروزی بزرگ را به رهبر معظم انقلاب و جهان اسلام تبریک گفت».
باشگاه خبرنگاران جوان
از پنج خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شده است، هیچ‌کدام در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار ندارد و در حوزه‌های مختلف معارفی به‌ویژه ایثار و شهادت منعکس شده‌اند.
«حدیث حضرت محمد(ص) درباره تأثیر دعا کردن»، «زندگی نامه شهید راثی»، «ماجرای خواستگاری حضرت خدیجه(س) از پیامبر اکرم(ص)»، «بسته شعری ویژه سالروز ازدواج پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه(س)» و «ثواب وقف برای علم و فناوری کمتر از وقف مسجد نیست»، عناوین اخبار امروز این صفحه از باشگاه خبرنگاران جوان را تشکیل می‌دهند که تاکنون به منتشر شده‌اند.
میزان
دو خبر امروز صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان نیز که تا این لحظه منتشر شده‌اند، قرآنی نبوده و با عناوین «حکم شرایط پاک کنندگی زمین»، و «روایتی از تمجید پیامبر اکرم(ص) از خدیجه(س)/حضرت خدیجه بانوی گرانبهای اسلام و جایگاهش رفیع است» در حوزه‌های معارفی دیگر منتشر شده‌اند.
ایبنا
صفحه دین و علوم قرآنی خبرگزاری ایبنا نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد دو خبر را با عناوین «گريز از فرهنگ مكتوب، چرا؟!» و «نگهداری 700 اثر از شیخ مفید در کتابخانه آستان قدس» بر روی خروجی خود منتشر کرده است که هیچ‌کدام از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن قرار دارد.
یادآور می‌شود، خبرگزاری مهر نیز طی امروز چهارشنبه، هشتم آذر‌ماه و تا این ساعت هیچ خبری را بر روی خروجی صفحه قرآن و متون دینی خود منتشر نکرده است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد

نشست «پیشینه‌شناسی رویکردهای اسلامی به علوم انسانی» با حضور طلاب و علاقمندان به این حوزه به همت مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید رسول موسوی عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) در این نشست، اظهار داشت: یکی از مباحثی که در نظام جمهوری اسلامی مهم است، مباحث علوم انسانی است، به این معنا که علوم انسانی باید بومی شود و به تعبیر دقیق‌تر اسلامی‌سازی علوم انسانی یعنی نگاه ما به انسان یک نگاه معنوی و الهی باشد، رویکرد کشورهای غربی به علوم انسانی غالباً اومانیستی و انسان‌محوری است و طبیعتاً هنگامی که اختلاف مبنایی حاصل شد در شاخه‌ها و فروع نیز به طریق اولی اختلافاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: مسئولین و پژوهشگران، کتاب‌های متعددی درخصوص اسلامی‌سازی علوم انسانی نوشته‌اند و دیدگاه‌ها و نظریات بسیاری در این رابطه وجود دارد که می‌توان به آن‌ها مراجعه کرد، بحث روش‌شناسی نیز در این خصوص مهم است.

وجود دو دیدگاه در اسلامی‌سازی علوم انسانی

این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به وجود دو دیدگاه در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی، تصریح کرد: یک دیدگاه از منظر فلسفی بررسی می‌شود، یعنی از دانش و علم فلسفه به ویژه حکمت متعالیه که ملاصدرا آن را بنیان نهاده، برای اسلامی‌سازی علوم انسانی استفاده شود و فارابی نیز از فیلسوفانی است که از او به عنوان مؤسس توسعه فلسفه به علوم اجتماعی و انسانی یاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در یونان هم دیدگاهی اجتماعی نسبت به علوم انسانی وجود داشت و علوم انسانی دارای جایگاه بود، پس پیوندی میان فلسفه و دانسته‌های اجتماعی و علوم انسانی از ابتدا در یونان وجود داشته است و پس از ورود فلسفه به حوزه اسلامی توسط مسلمانان و فیلسوفانی همچون خواجه نصیرالدین طوسی، بوعلی سینا و فارابی نگاه به فلسفه چنین بود که بر علوم انسانی مسلط است.

حجت‌الاسلام موسوی یادآور شد: استفاده از قرآن و سنت، روشی دیگر در رابطه با اسلامی‌سازی علوم انسانی است، پیشینه‌ این روش نیز به مفسرینی باز می‌گردد که از نگاه قرآن و حدیث، مطالبی را بیان کردند.

طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی

وی درخصوص طبقه‌بندی تفسیرهای قرآنی اظهار کرد: تفسیرهای اجتماعی، تفاسیری هستند که به مردم، جامعه و نیازهای اجتماعی توجه دارند، تفاسیر عصری(زمانی) هم مسائل روز و مورد نیاز را بیان می‌کنند و دسته سوم نیز شامل تفاسیر موضوعی هستند که نیازهای جامعه را بر مبنای آیات قرآن پاسخ می‌دهند یعنی موضوع از جامعه استخراج شده و براساس قرآن بررسی می‌شود که کتاب «سنت‌های تاریخ در قرآن» از شهید سید محمد باقر صدر نیز در راستای تفسیر موضوعی است.

مدیر گروه و عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) یادآور شد: در جلد چهارم از تفسیر المیزان و ذیل آیه ۲۰۰ سوره آل عمران «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، کلمه «رابِطُوا» مباحث اجتماعی را از منظر قرآن بیان کرده است.

وی خاطرنشان کرد: به حمدلله در بحث اسلامی‌سازی علوم انسانی، چه با روش فلسفی و استفاده از ایده‌های فیلسوفان و چه با روش تفسیری، منابع و پیشینه متعددی وجود دارد.

حجت‌الاسلام موسوی با تقسیم تفسیر موضوعی به دو نوع درون قرآنی و برون قرآنی، ابراز کرد: منظور از تفسیر موضوعی درون قرآنی آن است که موضوع در قرآن وجود دارد و تفسیر موضوعی برون قرآنی به مسائل روز و دانش‌های بشری اشاره دارد.

ساختارگرایی و کارکردگرایی

وی درباره کارکردهای خانواده، گفت: اصل پیدایش کارکردهای خانواده در غرب مطرح شد و کتاب‌های متعددی نیز در این رابطه نوشته‌اند، به طور کلی دو شاخه و مکتب فکری در تمام عرصه‌ها میان غربیان رواج دارد که مباحث را به دو شاخه ساختارگرایی و کارکردگرایی تقسیم می‌کند.

این پژوهشگر علوم دینی تأکید کرد: ساختارگرایان معتقد بودند در موضوعات علوم انسانی می‌بایست به مبادی، ساختارها، اصول و ریشه‌ها نگریست ولی به فواید و منافع کمتر توجه داشته‌اند، کارکردگرایان نیز در پی تحولاتی که در غرب به وجود آمد، منفعت‌گرا شدند و به سمت بیان کارکردها و فواید رفتند.

وی یادآور شد: خانواده از مباحث بین رشته‌ای استف به این معنا که هم در روان‌شناسی و هم در جامعه‌شناسی مورد بحث قرار می‌گیرد، اما از آنجا که مبحثی اجتماعی به‌شمار می‌رود، پس جامعه‌شناسان بیشتر به آن پرداخته‌اند، جامعه‌شناسان کارکردگرا نیز بحثی با عنوان «کارکردهای خانواده» را مطرح کردند که برای مثال بحث تولید مثل و تنظیم و کنترل نسل را از کارکردهای خانواده برشمردند.

حجت‌الاسلام موسوی خاطرنشان کرد: آیات قرآن به گونه‌ای است که هم به بحث ساختار خانواده و هم کارکرد خانواده نظر دارد، در گام اول می‌بایست با استفاده از روش «معادل‌یابی واژگانی»، آیات مربوط به خانواده همچون ولد، ابن و بنت را از قرآن استخراج کنیم، سپس در گام بعدی آن‌ها را مرور کرده و هر کدام با بحث کارکردها متناسب است را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.

انتهای پیام. /

دیگر خبرها

  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • وحدت رسانه‌ای دشمن برای ایجاد تنش در کشور است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • آزمون‌ دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در نی ریز
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن در کرمانشاه
  • خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است